Juiste installatie van uw hamers

Het is van groot belang voor de levensduur van uw beitels dat deze op de juiste manier in de machine geinstalleerd worden. Daarom hebben we voor u een korte handleiding geschreven.

  1. Inspecteer de draad in de tapgaten van de beitel of er geen beschadigingen of vuil in zit. Tijdens handling en transport zou er mogelijk vuil in het tapgat kunnen komen. Al het vuil moet uit het tapgat verwijderd zijn voorafgaand aan het installeren van de beitels. Perslucht of remreiniger werkt hier goed voor.

  2. Inspecteer de houder van de beitel en de beitel zelf op mogelijke beschadigingen. Hoewel ATWT de hoogste kwaliteit in zijn producten nastreeft, door handling en transport zou er mogelijk beschadigingen op de beitel voor kunnen komen. Meld mogelijke beschadigingen direct zodat we de beitel kunnen vervangen. Wanneer u beschadigingen constateert aan de houders kunt u deze ook bij ATWT bestellen, we hebben houders voor verschillende machines in ons assortiment

  3. Installeer de beitel op de houder enkel met nieuwe bouten. Deze kunt u ook bij ATWT bestellen. Met bouten die al gebruikt zijn geweest kunnen we helaas geen garantie op de beitels geven. Belangrijk! Draai de bouten met de hand vast zodat de beitel goed op de houder zit.

  4. Als de bout niet met de hand dusdanig vastgedraaid kan worden dat de beitel goed op de houder past, neem dan contact op met ATWT. We kunnen dan de beitel vervangen zodat deze wel goed zal passen. De juiste torque waarde voor de bout is 1,100 ft-lbs (of 1491 NM). De bout mag licht ingesmeerd worden met machine olie, maar gebruik GEEN Locktite! Het is aan te raden om een torque sleutel en een torque sleutel verlenging te gebruiken om er zeker van te zijn dat de juiste torque is toegepast.

  5. Controleer de bouten na een half uur draaien. Zorg ervoor dat ze goed vast blijven zitten. Draai ze eventueel nog wat aan.

Wanneer bouten niet goed aangedraaid worden en beitels niet correct op de houder passen, kan er een hamerend effect optreden. Dit hamerend effect kan ervoor zorgen dat de soldering van hardmetalen plaatjes of de oplas van de carbide laag loskomen. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van de beitel significant afneemt. Mocht u hier nog vragen over hebben, kunt u altijd even contact opnemen met onze klantenservice.

Met vriendelijke groeten,

Het team van ATWT Europe B.V.