Bosfrezen/maaien

Door middel van een bosfrees is het mogelijk om overgebleven houtopstanden, bijvoorbeeld na het kappen van gewassen, te verpulveren en vervolgens af te voeren. In sommige gevallen, afhankelijk van dikte en lengte van de stammen, en het type bosfrees is het niet eens nodig om vooraf te kappen. Een bosfrees kan oppervlakkig werken, maar ook tot 20 centimeter in de grond, waardoor het verpulverde hout in de grond gewerkt word en de grond daarmee vruchtbaarder gemaakt word.
Na het bosfrezen is de grond kaal en gereed om te gebruiken voor andere doeleinden, opnieuw te bebouwen met gewassen of als landbouwgrond.

In Nederland zijn de meest voorkomende merken bosfrezen AHWI® en F.A.E., maar ook de bosfrezen van Plaisance® hebben, met name in Frankrijk, ook een bewezen staat van dienst. Willibald® is zo veelzijdig in machines, dat ze zelfs ook een bosfrees in het assortiment heeft.
De beitels voor deze verschillende machines zijn ook allemaal volgens andere specificaties gefabriceerd. Zo is de hamer van Ahwi ontworpen om niet direct stuk te slaan op een steen wanneer hij deze per abuis tegenkomt tijdens het frezen. Wat alle beitels van ATWT gemeen hebben, is de hoge kwaliteit voor de juiste prijs.
Bosfrezen/maaien
   

per pagina

Pagina:

  1. 1
  2. 2
  3. ...
  4. 22
   

per pagina

Pagina:

  1. 1
  2. 2
  3. ...
  4. 22